Audi Q3 Owners Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys,
I just realised that when putting reverse there is no beep sounds.

I can confirm that
1. The parking sensors are pulsing when touching them
2. Reverse light is on

I do not get any errors on my dashboard.
In addition the radio volume does not reduce when putting reverse.

Any ideas?
Thank you in advance
 

·
Registered
Joined
·
2,156 Posts
Worth starting with a diagnostic scan which should pick up any fault codes as most do not display on the dashboard.
Also check for loose connectors on the park control module and the dash 'park override' button is working

Cheers Spike

Rectangle Font Parallel Slope Schematic
Rectangle Slope Font Parallel Electric blue
Rectangle Font Parallel Slope Diagram
 
  • Like
Reactions: manfrotto

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Hi guys,
Thank you all for the info.
No I do not have MMI.on my car (no screen at all).

Anyway I had.my car scanned and the parking/aid speaker is faulty - @IrfanSaf you were totally right!

I will buy a new one and.replace it.

THANK YOU ALL FOR YOUR SUPPORT.

Sharing knowledge drives us ahead!!
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Update: I replaced the buzzer and everything works fine.
For the record Audi wanted 50euro only for the buzzer (without labours).
I bought it from eBay for 12euro as long as it lasts :)
Thanks again all of you.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top